top of page

In het leven is alles aan elkaar verbonden, dat is het basisgegeven in holisme dat grotendeels gebaseerd is op oude wijsheden zoals yoga en tantra. Alles wat we doen en niet doen, wat we denken, wat we eten, hoe we slapen, hoe we bewegen, zitten, staan, … heeft allemaal effect op hoe we ons voelen en wat we in het leven ervaren en bereiken. Om onze fysieke en mentale gezondheid te bevorderen moeten we dus soms beslissingen maken die tegen onze gewoontes of onze gedachten in gaan. Zonder een minimum aan discipline is er geen keuze en zonder keuze is er geen vrijheid. Iedereen weet dat een beetje regelmaat, onthouding, structuur en focus enorme effecten kan hebben op de resultaten die we bereiken in werk, creatieve expressie en relaties. Yoga levensstijl biedt een enorm stevige en berekenbare basis voor een leven van zelfontwikkeling en het bereiken van ons echte potentieel ipv de vluchtige verlangens van het ego. Je levensstijl, je sadhana (de oefeningen die je doet voor zelfontwikkeling), je sangha (de mensen met wie je omgaat), dragen bij tot je individuele geluk.
Dit is het basisprincipe van de lifestyle coaching die ik aanbied.

Bij opstart kijk ik naar je levensstijl. Waar ben je, wie ben je, wat ben je, hoe ben je. Vanuit deze momentopname of “levensstijl analyse” ga ik dan kijken naar, naar waar wil je, wat word je, wie wil je zijn. Beide aspecten zijn verbonden aan je fysieke ontwikkeling in 'yoga psychologie' of het tantrisch/holistisch kader van chakras, nadhis en prana. Je leert dus zelf je gedrag herprogrammeren en je ontwikkeling in de hand nemen aan de hand van een programma dat in dit moment voor jou geschikt is en je kan brengen waar je wil zijn. In je 'Sadhana programma' zitten niet alleen 'asana' (fysieke poses) maar ook tips voor je levensstijl zoals uren slaap of voedingsadvies, meditatie technieken, mantras die voor jou kunnen werken, ademhalingswerk, aromatherapie, kleurtherapie, … . We kijken dus naar alle aspecten van jouw groeiproces en hoe we dat ideaal kaderen met regelmaat en zelfwerk.

Het programma is geschikt voor drie maanden zelf-werk en in die periode kan je mij ook altijd contacteren met vragen. Als je extra begeleiding nodig hebt zoals privé sessies, extra audio of video, dan kan dat ook ingeboekt worden. Na drie maanden wordt het programma geëvalueerd en wordt er eventueel een tweede programma voorzien dat verder bouwt op jouw ontwikkeling. Na drie programma's zou je in staat moeten zijn je eigen Sadhana vorm te geven op basis van de voorafgaande programma's en wat “Swadhyaya” of zelfstudie.


Boek hier

bottom of page