top of page

We denken er elke dag aan om ons lichaam aan de buitenkant te wassen. Wat we vaak vergeten is dat de huid eigenlijk ook langs binnen verder gaat in ons verteringsstel en orale organen. We bezitten veel verschillende lagen en klieren in het fysieke lichaam die in verbinding staan met het energetische lichaam en zo onze emoties en mentale patronen beïnvloeden. Vaak komen we na een moeilijke periode 'vast' te zitten of zijn er dingen die we moeten loslaten, reinigen, of balanceren. Er bouwt letterlijk "vuil" op in ons systeem dat onze ontwikkeling belemmert en onze visie vertroebelt.

Yogis hebben dit altijd geweten en hebben een serie van technieken ontwikkeld om het lichaam te reinigen. De zogeheten "Shatkarma's" (shat= 6, karma = actie) liggen aan de basis van Hatha Yoga Veel van deze technieken zijn redelijk ontoegankelijk omdat ze een enorme beheersing van het lichaam vereisten, maar enkele zijn zeker haalbaar voor iedereen.

Om de technieken te leren en te oefenen in een veilige omgeving en onder begeleiding van een leraar met ervaring en kennis organiseert Atma immersies in de EcoVilla van een avond en een dag om op een veilige en gedragen manier deze zuivering te beleven en er de voordelen van mee te nemen in je dagelijks leven.

 

Een immersie bestaat altijd uit:


- Aankomst en verwelkomingen
- Connectie Moment (Kruidenthee en vasten)
- Les in de 'asana' 
- Moment voor jezelf
- Nachtrust
- Vroege ochtend wekker
- Lagoo (short intestinal cleanse)
- Kunjal ( salt water regurgitation)
- Neti (sinus cleanse)
- Rust / Hygiëne
- ontbijt
- Wandeling
- Yoga Nidra (deep relaxation)
- Clean yogic Lunch
- Clean up
- Circle / Evaluation / Q&A
- Tea Time
- Goodbyes

 

De eerste drie technieken (Lagoo, Kunjal, Neti) gebeuren alle drie met warm zout water en zijn eens ingeoefend niet oncomfortabel. Sommige mensen hebben er wel weerstand tegen dus het kan een redelijk intensief proces zijn.
Lagoo is het spoelen van de darmen met zout water dat gedronken wordt en door sturing van yoga oefeningen doorheen de darmen bewogen wordt. De yoga oefeningen die gebruikt worden zijn voor iedereen haalbaar en worden de avond op voorhand in detail uitgelegd.
Kunjal is het opbrengen van lauw zout water om de maag, de slokdarm, de longen en de hartstreek te reinigen.
Neti is het reinigen van de sinussen en het "derde oog" doormiddel van zout lauw water.

De eerste keer is het zeker een proces van overgave en wilskracht en daarom ook belangrijk om het met een ervaren leraar te oefenen. Eens je de immersie gedaan hebt kan je de technieken in je eigen leven toepassen. Je krijgt hier ook informatie rond tijdens de immersie.
Trataka is het zuiveren van de visuele geest door een intense concentratie oefening. Alle details worden ter plekke uitgelegd.

 

Omdat de individuele begeleiding erg intensief is en er drie toiletten zijn in het gebouw is het aantal deelnemers beperkt tot Vier per immersie. De immersie wordt elke vrijdag/zaterdag gegeven dus als je toch te laat inboekt kom je in aanmerking voor de volgende sessie.
Mensen met eetstoornis kunnen deze immersies niet meedoen.
Sterk aangeraden voor mensen met: constipatie of andere problemen met de stoelgang of darmtransit.

Boek nu

Zuivering%20set%204%20kopie%CC%88ren_edi
bottom of page